Zelf uw leren bank of stoel reinigen

Is afnemen met een vochtig doekje voldoende?

Leren meubels die niet goed onderhouden worden zien er minder mooi uit, vervuilen, drogen uit en verbleken. Net als je eigen huid moet leer gereinigd en verzorgd worden. Maar hoe doe je dat?

Wie een leren bank of fauteuil koopt krijgt vaak te horen dat afnemen met alleen een beetje water voldoende is. Een (klam)vochtig doekje kan inderdaad geen kwaad maar het is zeker niet genoeg. Gebruik wel altijd gedestilleerd water en een zachte, pluisvrije doek. Zeker geen schuursponsje!

Leren meubilair nooit met een schuursponsje reinigen
Gebruik een zachte, pluisvrije doek - nooit een schuursponsje

Microvervuiling tast het leer van uw meubels aan

Voor grondige reiniging en het behoud van uw leren meubilair is het belangrijk dat de nerf van het leer stofvrij is en dat microvervuiling op tijd wordt verwijderd.

Microvervuiling bestaat uit kleine deeltjes van bijvoorbeeld kleding, transpiratie, vet en wat er verder op uw leren bank of stoel ‘gemorst’ wordt. Onder invloed van UV-licht zet deze vervuiling zich om in een zuur dat het leer vervolgens aantast.

2x per jaar reinigen en verzorgen

Om deze zuurvorming te voorkomen is het verstandig om uw leren meubels 2x per jaar te reinigen met een speciale cleaner. Het schuim van de cleaner bindt de microvervuiling en reinigt grondig en veilig. Daarna het is belangrijk om het leer te voeden en te beschermen.

Leer heeft verschillende voedingsstoffen nodig. Keralux bijvoorbeeld bevat uitgebalanceerde ingrediënten als vocht, voeding, antioxidanten, impregneer en een UV-filter. Bestellen kan hier.

Reinigen, voeden en beschermen van leren bekleding
Leren meubilair twee keer per jaar met cleaner behandelen