Uw leren meubel heeft een heel leven achter de rug

Een natuurproduct met eigenaardigheden en nuances

Niet iedere huid neemt bijvoorbeeld evenveel kleur op. Verder zie je in de leren bekleding vaak ook littekens. Wanneer de littekens die een koe tijdens haar leven heeft opgelopen normaal zijn dichtgegroeid kan het leer gewoon worden verwerkt. Het leer is op die plekken ook niet zwakker.

Het leer van uw meubilair is een natuurproduct
Het leer van uw meubilair is een natuurproduct

Elf stieren in een Rolls Royce

In de fabriek van Rolls Royce zijn ze helemaal niet gesteld op de eigenaardigheden en nuances in het leer. Daar telt alleen perfectie. Voor de leren bekleding van één Rolls Royce worden daarom tot wel 11 huiden gebruikt.

Er worden uitsluitend huiden van stieren gebruikt, want koeien hebben striae. Het gaat om stieren zonder insectenbeten, die niet te dicht op elkaar hebben geleefd (bijtgevaar) en niet in de buurt van prikkeldraad hebben gestaan. En ze mogen niet te veel antibiotica hebben gehad, want dat doet de huid ook al geen goed.

Leren bekleding van uitsluitend stierenhuiden
Leren bekleding van uitsluitend stierenhuiden

Blijf genieten van uw leren bank of stoel

Er zijn natuurlijk grenzen aan de grootte en de hoeveelheid littekens die nog acceptabel zijn, maar wij vinden dat ze uw leren stoel of bank ook een eigen, unieke charme geven. En van die charme wilt u natuurlijk zo lang mogelijk genieten.

Is uw leren meubilair beschadigd, vuil of verkleurd? Meubelservice Nederland zorgt graag voor een hernieuwde beleving. Of uw meubels nu bekleed zijn met glad leer, handwish of zadelleer, we repareren ze snel en vakkundig.

Meubelreparatie is een vak

Brandgaatjes, transportschade, scheurtjes of kleine winkelhaken, repareren we met vulkanisatietechnieken. Maar afhankelijk van de leersoort, de bewerking en de mate van beschadiging, zijn er nog tal van andere technieken. En die technieken beheersen we allemaal.

Een vakbekwame en ervaren medewerker van Meubelservice Nederland voert de reparatie uit die voor uw fauteuil of bank het meest geschikt is. Ook prettig om te weten: de meeste leerreparaties voeren we gewoon bij u thuis uit.

Meubelreparatie zorgt voor een hernieuwde beleving
Meubelreparatie zorgt voor een hernieuwde beleving