Reinigen van leren meubilair

Voor mooi en soepel leer

Het verwijderen van stof doet u het beste door uw leren stoel of bank met een zachte doek af te nemen. Door uw meubels regelmatig met een speciaal onderhoudsmiddel te behandelen, blijft het leer mooi en soepel. Let er wel op dat u nooit al te stevig wrijft, want dan kan het leer mat en ruw worden.

Tussentijds reinigen van leer

De plekken die het vaakst worden aangeraakt zullen het sterkst vervuild raken. Naturel of licht gekleurd leer kunt u het beste schoonmaken met handwarm water met een beetje (niet agressief) reinigingsmiddel. Is uw fauteuil of bank bekleed met gedekverfd leer? Neem het meubilair dan af met een licht vochtige zeem en wrijf het daarna droog met een zachte doek. Voor alle leersoorten geldt dat nabehandelen met een speciaal leeronderhoudsmiddel zorgt voor een betere bescherming van uw zitmeubel.

Reinigen en regelmatig onderhouden van leer
Reinigen en regelmatig onderhouden – uw leren meubilair verdient het!

Verwijderen van vlekken

Niet wrijven maar deppen met een goed absorberende doek, is het motto als er vloeistoffen op uw meubel terechtkomen. Van wrijven kan de bekleding namelijk ruw worden. Vlekken die vet zijn kunt u te lijf gaan zoals hierboven bij tussentijds reinigen beschreven staat. Lukt het niet, wacht dan rustig af. Het vet wordt langzaam door de structuur van leer opgenomen en de vlek vervaagt.

Pas op voor niet-kleurechte stoffen

Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk. Let daarom op met donkere kleding op lichtgekleurde leren meubels. Niet kleurechte stoffen, zoals vooral jeans, kunnen afgeven op uw kostbare stoel of bank. Zit u nog met vragen over het onderhoud en de reiniging van uw met leer beklede meubilair, neem dan contact op Meubelservice Nederland, dé specialist in reiniging en reparatie!