Meubelreparatie blijft mensenwerk

Ambachtelijk handwerk

In ons nieuwe bedrijfspand beschikken we over de modernste apparatuur voor het repareren en renoveren van zitmeubilair. Toch is het (tot ons grote plezier) soms gewoon weer een kwestie van ouderwets, ambachtelijk handwerk. Veel duurder zou je denken, maar dat is lang niet altijd het geval.

De al wat oudere bank van een klant verkeerde nog in prima staat, alleen hadden de naden inmiddels losgelaten. Natuurlijk hebben we speciale machines om bijvoorbeeld siernaden, dubbele naden en biezen te maken. Machinaal naden maken heeft als voordeel dat je een band mee kunt stikken voor extra stevigheid.

Als de naden worden gerepareerd kan deze leren bank nog jaren mee
Als de naden worden gerepareerd kan deze leren bank nog jaren mee

Geavanceerde machines, vaardige handen

Toch was een machinale aanpak hier niet ideaal. Door de positie van de naden moesten namelijk de hoezen van zowel de rug als de zitting verwijderd worden. Daarna de machine nauwkeurig afstellen om precies in de stikgaatjes te naaien omdat anders het leer geperforeerd kan worden. En vervolgens de hoezen weer op de bank zetten.

Die manier van meubelreparatie kost veel tijd en dus geld. Daarom kozen we voor de voordeligste oplossing: ouderwets handwerk met een kromme naald en draad. Vinden we leuk, als bevlogen vakmensen. En de klant was ook nog eens dik tevreden.

Handmatig repareren met kromme naald en draad was het voordeligst
Handmatig repareren met kromme naald en draad was het voordeligst