Leren bank en hondennagels

Is mijn leren bank sterk genoeg?

Of je leren bank of stoel sterk genoeg is om een jonge of overenthousiaste hond te overleven? Tja, dat hangt van het soort leer af (en ook wel een beetje van de hond). Een vakman herkent meteen om wat voor leersoort het gaat en wat er gedaan moet worden.

Krassen en scheuren in leren meubels door huisdieren
Krassen en scheuren in leren meubels door huisdieren

Zwaar tuigleer kan vaak wel tegen een stootje maar zachtere soorten zijn snel beschadigd. Een leersoort met veel dekverf geeft sneller strepen of lakschade dan wat duurder leer met weinig dekverf. Maar als leer met weinig verf beschadigd raakt, is dat lastiger om onzichtbaar te herstellen – een laag verf erover spuiten doet de kwaliteit geen goed en geeft ook een heel ander karakter aan het zitmeubel.

Leren meubilair herstellen is vakwerk

Je hond opvoeden om niet op je leren meubilair te springen ligt voor de hand. Mocht er nou onverhoopt toch eens iets gebeuren, dan is reparatie meestal heel goed mogelijk. Dat wil zeggen: als je daarvoor de juiste professional inschakelt. Bijvoorbeeld de vakmensen van Meubelservice Nederland. Vrijwel altijd repareren we het meubilair thuis bij de klant. Dan zie je wat er gebeurt en je hoeft niet weken te wachten tot je leren stoel of bank weer terug is.

Leer repareren, reinigen en op kleur brengen

Onlangs bezochten we een klant met een erg leuk en speels hondje. De gevolgen waren minder leuk want de (gloednieuwe) leren bank zat vol met lelijke krassen. Ook al hou je nog zoveel van je hond, dat doet wel even pijn natuurlijk.

De servicemonteur van Meubelservice Nederland heeft de krassen op de bank eerst met een speciale compound ‘dichtgezet’ tegen vuil of verdere schade aan de bank. Daarna wordt het leer grondig gereinigd en gepolijst en met airbrush keurig op kleur gebracht. Het geheel wordt tot slot afgewerkt met een beschermende finish. 100% klaar voor gebruik!

Leren meubel reinigen, polijsten en repareren
Leren meubel reinigen, polijsten en repareren. Daarna op kleur brengen en een finish geven.