Help! Mijn huisdier beschadigt de nieuwe meubels!

Huisdieren moeten wennen aan nieuwe geuren

Wordt uw nieuwe meubilair belaagd door uw huisdier? De oorzaak daarvan is meestal dat huisdieren en vooral katten, niet tegen de geur van een nieuwe stoel of bank kunnen. Het zijn immers vreemde geuren die ineens in hun eigen, veilige territorium opduiken.

Neem het zekere voor het onzekere en laat uw huisdier de eerste nachten nooit alleen met uw nieuwe meubilair. Ze kunnen uw bank of fauteuil totaal ruïneren door er hun nagels aan te scherpen of zelfs door in uw zitmeubel te bijten. Het beste is om uw huisdier langzaam aan uw nieuwe bank of fauteuil te laten wennen als u erbij bent.

Bescherm uw stoel of bank tegen sproeien

De kat kan door de stress van de verandering ook gaan ‘sproeien’ in huis of tegen uw nieuwe fauteuil of bank. Het is een vreemd voorwerp dat ingewijd moet worden. Op het internet vonden we een slimme tip die we graag met u willen delen.

Om sproeien van uw meubilair te voorkomen kunt de geur van de kat kunstmatig op de stoel of bank overbrengen. Pak een wattenschijfje en wrijf langs de mondhoeken van de kat. Wrijf het vervolgens over de nieuwe meubels. Herhaal dit een paar keer gedurende langere tijd. Wanneer de kat nu in de buurt van het nieuwe meubilair komt zit z’n er geur er al aan.

Wilt u niet met watjes aan de gang, dan zijn er ook speciale sprays verkrijgbaar. Heeft u meer tips om nieuw meubilair tegen huisdieren te beschermen? Laat het ons weten, dan delen we het graag met iedereen die beschadiging aan meubels wil voorkomen. Mail ons.

Te laat? Meubelreparatie is vrijwel altijd goed mogelijk

Heeft uw huisdier uw nieuwe leren fauteuil of bank toch beschadigd, dan kan een specialist dat vrijwel altijd goed herstellen. Een servicemonteur van Meubelservice Nederland komt dan bij u langs om het probleem op locatie op te lossen.

Krassen bijvoorbeeld worden met een speciale compound behandeld om vuil of verdere schade te voorkomen. Daarna reinigen en polijsten we het leer en brengen we het meubel weer op kleur met airbrushtechniek. Tot slot een beschermende finish en uw meubel is weer als nieuw!

Beschadiging van meubilair door uw huisdier
Beschadiging van meubilair door uw huisdier